2015. augusztus 18., kedd

Miért lettem Testszerviz Tanácsadó?

Sok éve már, hogy komolyan foglalkoztat az egészségtudatosság témaköre.

Miközben rendszeresen arra gondoltam, mennyivel könnyebb, jobb és szebb lehetne a természetes élet, ha helyesen élnénk a testünkkel, telve lennénk erővel, energiával, a szervezetünk erős és ellenálló lenne a betegségekkel szemben és ráadásul még a teljesítőképességünk, eredményességünk is sokszorosa lehetne a mostaninak akár a munkában, akár bármi másban, újra, meg újra felmerültek bennem a következő kérdések is.

Miért van az, hogy egyre fiatalabb korban bukkannak fel komoly betegségek az embereknél, fájdalmas, fárasztó tünetek, amik ráadásul folyamatos figyelmet és kezelést igényelnek? Miért válik a legtöbb ember szervezete immungyengévé, fáradékonnyá és mitől csökken egy idő után rohamosan a teljesítőképességük?
Mik az összefüggések az életmód és a krónikus fáradtság, az energiahiány, a stressz, az elhízás, a csökkenő életidő között, hogy csak a legjellemzőbbeket említsem.

Mi az oka, hogy az emberek beletörődve együtt élnek egy csomó kellemetlen és korlátokat jelentő problémával? Miért nem találják a megoldást, a változás útját ezen a téren?



Létezik, hogy pusztán a "tudatlanságból"? Hát, igen, az esetek túlnyomó többségében az ismerethiány gátolja meg az embereket abban, hogy egészségesen éljenek és azt erőfeszítés nélkül képesek legyenek fenn is tartani.


Sokat olvastam, tanultam, képeztem magamat ezen a területen és egyre bővültek az ismereteim, a Testszerviz Tanácsadó képzéssel pedig úgy érzem, egészen kerekké vált ez az egész. Mindez azonban nem csupán a saját és családom egészségére és hasznára irányul, hanem kezdettől szándék volt bennem az is, hogy másoknak is segíthessek ezekkel az ismeretekkel. Hogy hozzájárulhassak ahhoz, hogy az életminőségük, egészségi állapotuk, közérzetük javuljon és ezáltal is hatékonyabbak, sikeresebbek, eredményesebbek lehessenek az életben.

Testszerviz Tanácsadóként az a célom, hogy minél több ember megismerje, hogyan működik a teste, mit tud tenni azért, hogy az egészséges állapotát helyreállítsa és aztán gond nélkül fenntartsa. Vagyis az, hogy minél több ember tudjon újra egészségesen, fizikai problémáktól mentesen, produktívan és boldogan élni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése